I gröngräset

Idag så tog valparna sina första steg ute på gräsmattan. De tyckte det var mycket spännande och första minuten bestod av att smaka på och riva i det gröna härliga =). Sen vart det lite mera fart i det hela och de vågade sig på små turer på egen tass. De kommer när man ropar lite på dom och det är så gulligt hur kramgoa de är i den här kullen. Det bästa som finns är att få pussas på munnen, det kan de aldrig få nog av. De är oerhört kelna och mysiga. Det här är ingen rivig, skrikig och fartig kull utan det här är kärleksbollar!
Mysigt för mig ;).
 
Century eller "Lemmy" (tigrerade hanen) som jag kallar honom är fortfarande den som är modigast och ger sig iväg själv fortast och tar sig runt på egen tass. Han är en frimodig kille som är snabb i sin utveckling. Han är den som gjort nästan allt först i kullen. Han leker nu med leksaker och han ger inviter till de andra att leka, han är en liten pionjär! Han är också ett litet matmonster och är nog hungrigast jämt. 
 
Skylark eller "Skye" (Hanen med vit krage) fortsätter att vara kullens Ferdinand. Han är inte den som tar för sig mest eller är först fram när något nytt händer. Han tänker och funderar och hoppas nog själv att han tar kloka beslut ;). Han ger lugn till de andra med sitt coola sätt att vara. När han tittar på dig så är det som att han verkligen ser dig <3. 
 
Wildcat eller "Kakan" (tiken med lite vitt på hakan) hörs mest! Hon skriker rakt ut när hon har tråkigt. Hon är också den enda som kommit ur valphagen och det säkert genom att stå på någon annan ;). Så fort du tar upp henne så tystnar hon. Hon är galen i närhet och kommer nog att få en hel del "will to please". Jag tror att hon kommer att vara superkul att jobba med. Pussar är hennes specialitet och hon är först fram när man kommer i närheten av lådan. 
 
Invicta eller "Vicki" (tiken med vitt på bröstet) är mest lik Skye. Hon kan också sitta och fundera för sig själv. Hon är ett riktigt busfrö och är det någon som rör till det i lådan och gräver och pysslar så är det hon. Eller varför inte bita lite på brädorna? Hon är lite försiktig av sig och slänger sig inte in i saker förens hon känner sig trygg. 
 
I veckan så ska de få sina första besök utav valpköparintressenter. Det ska bli mycket spännande att se hur de beter sig mot olika personligheter. Det ska också bli oerhört roligt att träffa människorna bakom mail, sms osv. I ett sms häromdagen så fick jag en jättefin komplimang utav en valpintressent som jag aldrig ens har träffat. Ska bli så kul att ses! 
Är du intresserad utav någon ur den här kullen är du varmt välkommen att höra av dig. 
 
Nu kommer det bilder!
 
Vad är det här konstiga gröna säger Vicki
 
Ja du jag vet inte riktigt säger Skye
 
Så här kan man stå om man är en gunghäst säger Lemmy.
 
Plocka upp mig och ge mig en puss nu!
 
Vad är det här? Näe du jag vet inte om det var så gott.
 
Ah den anfaller ju!
 
Vi kan väl busa istället?
 
Här sitter jag och funderar...
 
Kakan börjar du bli trött redan?
 
Här kan man dra jättemycket!! Är det du nu igen busfrö?
 
Skye posar
 
Älskar den här bilden, det ser verkligen ut som lemmy skrattar ihjäl sig!!! Det kittlas!!!

Men han försöker bara spotta ut ett oätligt, tydligen, löv <3.
 
Ååå vad trött jag blir på ditt skällande säger Skye till Lemmy
 
Kakan har sett något roligt!
 
Ja jag är nog lite trött medger Kakan..
 
Söta Lemmy spatserar
 
och fina Skye filosoferar.
 
Inte många bilder med alla fyra vart det men  här är en <3.
 
Det var allt för idag! Ha det så gott!

Med vacklande steg

Nu börjar valparna så smått att upptäcka världen! Efter det att ögonen öppnas tar det några dagar innan valparna ser, nu vid ca tre veckors ålder kan de söka sig till sina syskon med hjälp av synen. Vid ca tre veckors ålder börjar också valparna höra ordentligt. Valpar kan nu också lapa i sig vatten och ska börja få sina första mål mat. 
 
Jag har öppnat upp valplådan så att de nu har det dubbla att utforska och de har även fått sina första leksaker. Olika strukturer, olika känsla för tänder och mun som undersöker allt som kommer i deras väg. De små små tänderna börjar nu också bryta sig fram igenom tandköttet. Snart kommer de att bitas med sina små sylvassa piraya munnar! 
 
Alla läten finns nu, de ylar, morrar, skäller och piper. När de skäller tar de i från tårna så att hela kroppen hoppar med varje skall, fantastiskt gulligt! Century som var den hane som ställde sig upp först är också den som rör sig bäst och mest målmedvetet. Jag tror han kommer bli en liten upptäckare, en Columbus! Alltid på frammarsch!
 
Här kommer dagens bilder.
 
Söta Wildcat som alltid brukar vara så vild och galen var trött vid dagens fotografering.
 
Värmer upp med lite yoga.
 
Söta heffaklumpen <3.
 
Så här vi tjejorna tillsammans! Vilka flickor!!
 
 
 
Invicta sträcker på sig
 
Damen är som tjuren Ferdinand och är riktigt mysig.
 
Tar i från tårna och ylar i högan sky!!
 
Skylark säger hej!
 
Undrar om man kan äta kudde?
 
Mysgrisen som lugnt och obehindrat glider genom livet.
 
Så har vi bröderna tillsammans <3.
 
På spaning!
 
Men brorsan vilken stor mun du har! Det är för att jag ska kunna tugga bättre på dig ;)
 
Century
 
Killen med koll på läget.
 
Spanar efter nya saker att upptäcka.
 
Ja också lite blandade bilder förstås!
 
Wildcat somnade gott i knät en kväll <3.
 
Centurys ena baktass har ett härligt mönster som jag älskar <3. Gör sig inte lika bra på bild dock ;).
 
Världens minsta tassar.
 
Mamma tass och son tass <3.
 
Skylark mysgrisen ligger gärna på rygg.
 
Valparna ska också börja få ta emot sina första besökare och de letar efter bra hem som kan de dom trygghet i livet. Känner du dig sugen på att ge ett utav dessa knytten ett hem så är det bara att höra av dig!
Jag finns här för alla mina valpköpare nya som gamla och ger livslång support vad det än gäller. 
 
Det var allt för den här gången, kram på er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen dags för valparnas ögon att öppnas.

Haloj allihopa!
Jag längtar alltid oerhört mycket efter att valparnas ögon ska öppnas. Först då när de ser världen får man en skymt av vem de är som individer tycker jag. Så härligt att se när de börjar utforska allt och de har så mycket att upptäcka. En av hanarna stod upp på alla fyra igår och det var så där härligt vingligt innan det sprack och han trillade ihop ha ha ha. Den andra hanen är den som först har öppnat sina ögon även om de andra är på god väg. Äntligen börjar den roliga biten av deras utveckling ;). 
Idag klipptes deras små sylvassa klor för första gången då de fastnar i allt med de små krokarna. 
Alla tog det med ro, det blir värre sen hi hi hi, just nu är fotografering det jobbigaste. 
 
Deras mamma Alva mår toppen och är allt oftare utanför lådan med de andra hundarna. Både Dyrka och Zitra tillåts hälsa på valparna under hennes hököga <3. Igår fick Alva sitt första helkroppsbad efter förlossningen och det verkade vara fantastiskt skönt då hon hängde med huvudet på badkarskanten och blundade nästan hela tiden. 
Valparna har också fått sina namn så idag presenteras de med sina namn vid fotona!
 
Hane 1: Buick Century
 
Som sagt fototgraferingen är jobbigast och då måste man till och med yla lite <3
 
Tik 1: Buick Invicta
 
Mamma är det du?
 
Måste rätta till läppen lite =)
 
Puss på er!
 
Hane 2: Buick Skylark, med ögonen öppna!
 
Näe nu får du sluta fota!
 
Ser ut som han får sin pappas runda tryne <3.
 
Tik 2: Buick Wildcat, samlar rynkor på hög <3. 
 
A.k.a Biffen!
 
Undrar om det kommer bli något kvar av hennes vita haka <3
 
 
Här kommer lite bilder från valplådan också =).
Skylark sover gärna lite ihopklämd <3. Se så mycket svart pigment det har kommit vid nos och läppar.
 
Mor och dotter myser rygg mot rygg.
 
 
Här hemma följes valparnas utveckling varje dag och jag tycker alltid att det är fascinerande att se hur de växer och utvecklas. Kanske någon annan också tycker är intressant? Jag länkar till en sida som jag tycker är bra om någon annan också är nyfiken ;). http://brownale.se/onewebmedia/valpens_utveckling.pdf.
 
Det var allt för den här gången!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nästa dyk bland valparna

Alla nya familjemedlemmar mår bra! Idag kom Alva ut ur valplådan och ville äta frukost i köket med resten av gänget. Hon smälter mer och mer in i sin mamma roll och verkar njuta för fulla muggar av att se efter sina små. Nu lägger hon sig tillrätta i lådan och låter pluttarna klättra över hela henne för att få lite mat. Känns härligt att hon trivs med sina små <3.
 
 
 
 
 
 
Hon har även velat följa med på promenader med de andra hundar om än väldigt korta sådana ;). Duktiga mamman vill inte vara borta för länge. Körde en liten fotosession utanför lådan idag så håll tillgodo:
 
Tik 1: 
 
 
Tik 2:
 
 
Hane 1:
 
 
Hane 2:
 
 
Tik 2 bjuder på en extra bild där hon visar hur stor och stark hon är =)
 
 
Är man intresserad av en valp ur den här kullen så är man varmt välkommen att kontakta mig via mail,sms eller telefon. Mailar man får man gärna berätta lite om vem man är och vilken typ utav hem man har att erbjuda valpen! 
 
Mail: stopnstare@hotmail.se
Mobil: 0737-36 33 53
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0