Men kom igen nu då!

Jag har verkligen försökt förklara för valparna att det är dags att öppna ögonen. Enligt litteraturen ska detta ske dag 10. Tror dock inte de har läst samma böcker som jag. Men terriers som de är så är de envisa som synden. Jag vill ju hälsa på dom nu och titta på deras söta små ansikten med dimmiga ögon. Men den som väntar på något gott...
.
Nu börjar det komma många olika ljud från valplådan, vilket är härligt att lyssna till. Ingen har morrat ännu =).
Längtar till första skallet och första morret kommer, ska bli så härligt att se deras miner när de låter. De brukar bli härligt förvånade att ljuden kommer från dem själva.
.
I förrgår klippte jag deras klor för första gången så nu rivs de inte lika mycket vilket uppskattas av deras mamma. Tik 4 var den enda som inte skrek i högan sky!
I morgon tror jag den största hanen, hane 2, knatar över 1kg strecket, de kommer att vara kolossala när det är dags för försäljning. Mamma Dyrka däremot ser fortfarande ut som ett spjälstaket =(.
.
Jag letar fortfarande härliga valpköpare SÅ om du vill ha en uppfödare som är:
- engagerad i dig som person och i er som ekipage.
- som mer än gärna svarar på frågor och som alltid finns tillgänglig,
- som kan hjälpa dig med träning och fostran.
- som ser på valpköpet som början på en långvarig vänskap och relation.
Så hör av dig till mig via mailen: blackcountrybulls@hotmail.se eller via mobilen: 0737-36 33 53.
.
Nu har jag skickat valpkulls-registeringspapprena ner till Eva och har alltså bestämt alla mina namn.
SKK med sina härliga regler för allting gjorde att jag fick tänka om alla tjejernas namn. Utan kennelnamn får man inte ha namn som överstiger 14 bokstäver och man får inte ha med mellanslag eller dyl, bara bindestreck.
Åh de är så trista med sina regler. Men jag är nöjd med mina namn iaf, jag har bara inte bestämt vem som ska få vilket namn!
.
Jag vet inte om jag har berättat men i aug ska jag börja gå på praktik för Irene Westerholm, etolog och instruktör för bull- och terrier-hundar. Jag ska gå bredvid henne under en tävlingslydnadskurs och förhoppningsvis lära mig en massa matnyttigt till mina egna kurser!
.
Zitra tog mod till sig häromdagen och gick in i valplådan. Hittills har hon bara stått utanför och helt klart tyckt att Dyrka borde dela med sig, hon har ju ändå så många! Dyrka tog det hela med ro men försökte hålla Zitra på lite avstånd med sin kropp. Zitra ÄLSKAR valparna och blir lite för ivrig när hon får vara med och tvätta och pyssla med dom så man får bromsa henne lite, med andra ord typiskt Zitra.
.
Så här såg det ut i början, ha ha ha!
Kolla blickarna! Zitra försöker låtsas som att hon inte finns men har hela tiden ett öra mot Dyrka för att höra om hon tänker säga till. Dyrka har onda ögat på Zitra och är beredd om Zitra inte tänker uppföra sig.
.
Så tar hon mod till sig och börjar tvätta lilla tiken som ligger vid hennes fötter och Dyrka håller minst sagt noga koll på hon håller på med.
.
Stämningen mycket mera avslappnad!
.
Zitra tvättar lite till och luktar.
.
Till slut är det så avslappnat som det kan bli vid första besöket in i valplandet.
Givetvis så står jag bredvid och kollar av kroppspråk och mimik för att se att det inte blir för mycket för Dyrka eller att Zitra blir för ivrig.
.
Här myser jag med den vita tiken, se så stor hon är och se hennes lilla svarta läpp =).
.
I valplådan är det redan staffestilen som körs (att ligga med bakbenen bakåt).
.
.
Eftervägningen imorse var det matdags som alltid =).

Glad Midsommar!

Glad midsommar på er allihopa!!
Det är så härligt att det är så varmt och gött ute!
Det enda super jobbiga är dessa eviga mygg, tänk er den svenska sommaren utan mygg, det är himlen!
Valparna växer så det knakar och spräcker nog idag 600g sträcket flera av dom vilket betyder att några redan dubblat sin vikt sedan födseln. På de vita luddissarna ser man nu hur det mörka pigmenten börjar komma på nos och läppar. Helt magiskt.
Jag längtar tills ögonen öppnar sig och de blir mera hundar och mindre korvar. Om än väldans goa korvar.
Redan nu luktar de ljuvligt, tycker jag =). Nu sover de inte lika tätt ihop utan ligger lite varstans i lådan och snusar. De äter med de mest härliga ljud och skriker skärande när något inte är som det ska.
Dyrka har börjat vilja följa med på små promenader och kommer nu och hälsar när man kommer hem. Hon har också sagt till att hon ville ha en madrass att sova på precis bredvid lådan så att hon ibland kan ta en time out.
Hon äter med som en häst fast just nu ser hon ut som ett spjälstaket och jag tror att folk som ser henne inte tror att jag har gett henne mat på minst 6 månader. Hua hon ser hemsk ut den stackarn.
Idag blir det ett lugnt firande hemma med två kompisar och grill och gott dricka.
Hoppas ni alla får en mysig dag!
Kram!
.
Tik 1
.
Tik 2
.
Tik 3
.
Tik 4
.
Hane 1
.
Hane 2
.
Hane 3
.
Mästerfotografen har slagit till igen!!

7 Små underverk, valpar födda 2010-06-19

Så var dom äntligen här de små grisarna. Förlossningen var lång och bökig men Dyrka var vi gott mod hela vägen fram till mål. Själv var jag helt slut när det var över, då hade jag inte sovit mer än 30 min på 1 1/2 dygn.
Det var 8 valpar i magen men den sista lilla killen tog sig aldrig, RIP fina pojken.
Det blev 4 tikar och 3 hanar.
.
Valparna är rediga bjässar, den minsta på 302 gram och den största på 368 gram.
Större och större blir dom också för varje dag som går. Det äts och pips så det står härliga till. Dyrka lämnar inte valplådan för en sekund och har stenkoll om man "snor" en liten krabat.
Fotosessionen idag var hon inte nöjd med! Hon tycker att de absolut inte ska ligga mer än en slick-längd bort från henne. För tvätta och pyssla gör hon hela tiden. Linn min andrahand och ypperliga medhjälpare vid förlossningen skrattade och tyckte det var tur att det blev så många valpar annars skulle dom få slicksår =).
Här kommer bilderna alla väntar på!
.
Tik 1.
.
Tik 2.
'
.
Tik 3.
.
Tik 4.
.
Hane 1.
.
Hane 2.
.
Hane 3.
.
Alla ljusa rumpor!!
.
Alla tikar i en hög.
.
Alla hanar i en hög.
.
Gruppmöte vid mamma.
Det var allt för idag! 

Vilken dag som helst...

Nu kommer bebbarna vilken dag som helst, nästan vilken timme som helst faktiskt.
Dyrka är trött på att vara stor, trött på att inte kunna hoppa upp i saker, trött på att må illa, trött på att inte moffa i sig mat som vanligt, trött på att inte kunna sova, trött på att kissa stup i kvarten, TRÖTT!
.
Stygnen i hjärtat av dåligt samvete när min prinsessa inte kan sova utan stapplande försöker stå och sova mitt på sovrumsgolvet bildar en liten korsstygnsblomma i hjärtväggen.
Snart är det över med stormagen, har inte vågat berätta vad som kommer sen dock, håller fortfarande hemligt att det kanske inte är någon dans på rosor att ta hand om en massa valpar =).
.
Inatt har tempen gått ner till 36 iaf när jag var vaken =), och har nu ökat på förmiddagen. I natt har hon adopterat två leksaker som man inte får flytta på. Hon blängde också på Zitra som inte alls fattade det där med leksakerna =), även katten fick onda ögat då hon kom i närheten. Nu vill hon bara ligga i sin bädd, åt lite mat, har druckit lite vatten.
Går man efter textboken så ska tempen nu stiga och förlossningen därefter börja så vi får väl se vad som händer.
Det är bara att vänta snällt.
.
Själv är jag stolt som en tupp då jag klarade mina examensprov för hundinstruktör med högsta poäng i klassen på teori provet, klart man ska skryta en liten skryt iaf. Detta firades med en segerdans direkt efter och vin med Björn, söstra min och Oscar på O'learys på kvällen. Underbart avslut på de jobbiga provdagarna. Sov som en stock den natten kan jag säga.
.
Vi har ju byggt valplåda också som jag ska visa er, tycker den blev super söt nu ska vi se om den håller måttet för att klara av livet som valplåda åt 7-8 valpar =). Den står "inredd" och klar och väntar med iver på att fyllas av sin livsuppgift.
.
I full färd med ihopmontering.
.
Såhär är det tänkt med grind sen.
.
På plats i vardagsrummet.
.
Med golv, bäddad och redo
.
.
Består av:
Billy bokhylla
Lite reglar
Vaxduk, genomskinlig (golvet är inklätt)
Allt för 600kr.
.
.
Mattes trötta tjej!
.
Flygplansvy - bästa delen att landa på, magen!
Ta hand om er så hoppas jag en uppdatering med valparna kommer snart 

Mindre än 3v kvar!

Igår var vi ute och tränade på Väsby Brukshundsklubb som sig bör på onsdagarna.
Igår var det tävling där i lydnad och vår lilla onsdagsgrupp börjar närma sig beslut om att vi nog också ska tävla i lydnad. Just nu håller vi på med Rallylydnad och letar tävlingar till i höst några av oss har redan kört två tävlingar här på vår kanten med goda resultat, Grattis!!!
Linn med mops har nog väckt störst uppmärksamhet på rallylydnadsbanan.
(Själv har jag inte börjat tävla då jag haft annat i huvudet, VALPAR!)
I går på lydnads ettan var det en miniatyr Bullterrier som tävlade.
Det är så roligt med lite udda raser som visar fötterna.
Det var perfekt med lite miljöträning för Zitra för där var det mycket hundar.
Hon uppförde sig exemplariskt med lite staffetjut i början.
Sedan körde vi fotgående mest, lite stanna under gång provade vi med samt hoppet till lydnadsettan.
Zitra varvar upp snabbt så det gäller att inte vara för glad med henne. Men hon gjorde mycket bra ifrån sig igår på fotgåendet och hon vill så otroligt mycket.
Dyrka hon gör vad som helst för lite korv. Det blev inget hoppande för henne utan fotgående och stanna under gång. Lite konster blev det istället för hopp och lite tiggande som ju blivit såå mycket lättare nu när man e rund om magen.
Här kommer lite bilder!
Hon orkar inte gå så mycket nu längre och speciellt inte i solen.
Två kilo hade hon gått upp i början på veckan.
Moppsarna Eva och Penny och Zitra Zitron samt Acke tror jag i bakcgrunden.
Tiggande Dyrka...
Zitra övar på någon mysko pose, kanske stålmannen eller gunghästen.
Kanske stålhunden som skyddar gravidhunden?
Jag tar fortfarande emot valpintressenter så det är bara att höra av sig.
På ultraljudet som jag gjorde i veckan såg vi 7-8st så det kommer att finnas lite att välja bland.
Mail: blackcountrybulls@hotmail.se
Mobil: 0737-36 33 53

Tack för idag!

RSS 2.0