Min första svampplockar dag!

Tjena tjena på er!
Är för dagen lite sjuker och ska försöka hålla mig borta från att plugga, HUR nu det ska gå till. Har redan gett mig själv tillåtelse att läsa klicker boken EN GÅNG TILL. Fantastiskt bra bok by the way!! Klicker för nybörjare av Natasja Atterbom. Jag är iaf glad att jag tycker att det är kul det här med att plugga. Kan ju bero på att man själv har fått välja ämne =)
HUNDAR givetvis om det finns någon där ute som har missat att jag nu påbörjat en färd mot hundinstruktör.

Helt galet mycket pluggande kommer det dock att bli och jag tror inte att jag kommer att kunna jobba heltid mot slutet då vi ska ha en massa projkethundar och hålla i kurser. Mycket mer än jag trodde! Varje längre stund hemma av ledighet och mången fika rast på jobbet går nu därför oavkortat till drömmen om hundinstruktör.
Eller ja dröm och dröm snart är det verklighet!! Jihoo!!!

Besiktigade min bil i måndags och blev så himlans glad när den gick igenom utan anmärknig i år!!!!
Bilen har några år på nacken och helljuset bestämmer t.ex. själv sina arbetstider sprickan i framrutan fortsätter stadigt sin marsch mot outforskat område. Men denna trevliga karl som kan ha varit partisk då han själv ägde en likadan bil tyckte min bil var kanon och berömde den med orden: Dessa bilar går aldrig sönder det är ett fint exemplar du har.
Går aldrig sönder? Kan man få det skriftligt till nästa år tänker jag.....Kan även vara bra att ha i handskfacket och visa upp för bilen nästa gång helljuset inte vill funka tex synd bara att jag inte kan biliska för hur mycket jag än har försökt så ja......ni förstår. Det känns nästan som att bilen inte VILL förstå mig ibland. SUCK!

Ringde min far för så glad i hågen blev jag och tänkte nu ska här tas en fika av mannen som gav mig denna pärla till bil och så visar det sig att han är i småland på någon sorts mini semester och då jag ville ha en lite mera närvarande fika kompis ringdes det raskt vidare till systeryster som ställde sin luchtimme till tjänst.
En pasta Carbonara och prat om världsliga ting förgyllde min dag, tack för det!

I helgen ska det ätas Tapas är det tänkt. Min kära mor förflyttar sig från Norrtälje till metropolen Stockholm för en kvälls trevligt prat och underbar mat. Kanske kan man ta lite vin till maten om denna sjukling blivit friskare. Finns knappt någe godare är Tapas tycker jag!
Samma kväll sjungs det även singstar friskt med vänner i täby-kyrkby får se om man hinner droppa in är ju alltid roligt att sjunga lite.

Tänkte idag dela med mig av bilderna från svampturen ute i Gottröra, den där turen som gjorde att jag har en frys fylld med svamp att göra läckerheter av. MumS!

Här har vi två glada svampplockare! Jag och Annika med Dyrka och Viska.Här är vi i full fart!!! Dyrka undrade hela tiden vad det var vi höll på med och visade glatt intresse även om hon nog tyckte vi kunde ha hittat lite roligare saker. Falukorv någon?Skogens guld fanns överallt och det är ju så vackert!Se alla gula härliga hattar i mossan runt Annika!Givetvis drog det till i fika tarmen när kaffesuget blev för stort.Anna mumsar friskt, kanske på någon av de goda hembakade muffins som Annika hade med sig!


Medhjälparen Viska!Lata Dyrka, vad gör du står och sover!!!Annikas gammel tik (du får slå mig sen för jag kommer inte ihåg vad damen heter) Kände till rutten och gick i förväg och lade sig för att vänta in oss sego-mongosar som hela tiden stannade till. Här försöker hon kamouflera sig i vitmossan.


Gracila Anna ledd av Viska tog en avstickare och fick kämpa med diket.Här är fångsten! Tre korgar fulla och påsarna är även dom fulla med svamp.
Och än var vi inte klara lite till blev det! Från Annikas tomt fick vi även röda vinbär och egen odlade gurkor.
SVAMP är GOTT!!
Hej Svejs!


RSS 2.0