Kista C

Haloj!
NU var det ett tag sedan, trist men sant.
Utbildningen till hundinstruktör tar väldigt mycket tid. Igår kväll var Cilla här och vi tränade hennes toypudel Maya. En så smart hund har jag aldrig träffat! Varje ny utmaning jag ger henne och Cilla klaras galant trots att Maya snart är 8 år och aldrig tränad tidigare.
Jag är sååå imponerad!! Igår kollade vi av pallen som är en övning där vi vill att Maya ska gå upp på en pall vart vi än ställer ner den. Inga problem Maya satte denna övning hur lätt som helst trots att vi inte tränat den sedan november/december.
Sedan följde GB-lådan där vi vill att Maya skulle ställa sig med alla fyra i en GB-låda. Denna övning hade vi lite svårigheter med sist och nu provade jag att låta Maya gå i nyss använda pall som vi ställde upp och ner istället.
Jag tänkte att pallen är hon ju van vid att göra något med på eller i kanske inte spelar så stor roll för henne?
Maya klarade det galant och när vi nu presenterade GB-lådan utgjorde den inte alls lika mycket hinder som tidigare och Maya hade förstått vad vi vill och gick för det mesta i lådan utan större anvisningar från våran sida.

Vi började lära in nos target med en target stick och tass target med en post it lapp. Det tar heller inte många minuter för lilla Maya så nu ska vi utöka dessa övningar och se hur långt vi kommer med dom. Kul är det =)

Idag ska jag träna med Pirko igen en Collie, sedan måste jag skriva träningsdagböckerna och lämna in dom. Jag har även tänkt att leta reda på bibliotek som har några böcker till som jag måste läsa och skriva recensioner på. Fullt upp med andra ord. Nästa vecka ska jag till "skolan" och redovisa min träning med mopsen Penny som jag avslutat. Så i helgen måste jag göra en power point presentation också samtidigt som jag jobbar......får smyga lite med det =).

Kista C, där har "onsdagsgruppen" hållit till 3 veckor i rad för att äta ihop och träna hundarna i en jobbig miljö. När vi kommer allihopa med minst 6 hundar ibland flera så väcker vi lite uppmärksamhet=).
Det är en salig blandning av hundar.
3 mopsar
2 staffar
1 border collie
1 blandras
2 Dansk Svenska gårdshundar
När vi kör igång och tränar i korridorerna vid nio så är det många som stannar till och tittar på eller kommer fram och frågar frågor om hundarna och hur vi lyckas få dom så lydiga. Vi kör vardagslydnad, tävlingslydnad och roliga trix. Ger varandra råd och har super trelvigt ihop.
I onsdags ville 2 yngre killar köpa Dyrka......kanske inte sa jag =). När jag sa att en staffe idag kostar ca 13.000kr trodde han att jag sa 3.000kr och var tvungen att komma tillbaka igen och fråga på nytt.
Välkommen till renrasiga hundarsklubb tänkte jag......

I onsdags ställde Linn upp med sin kamera för att föreviga hundarna, jag jagade lite fina ståbilder på mina grisar. Så här kommer en liten bildkavalkad, håll till godo!

Dyrka

Zitra
Åhhh så polarna!!!!
Titti


Titti och Tyra


Ringo


Kamera skygga Acke


Sist en dansande Titti


Hoppas vi hörs snart igen!

RSS 2.0