Snart semester!

Nu är det äntligen semester på G! På fredag är det så äntligen dags för lite skön avkoppling. Under veckan är Dyrka med Yen och hennes staff Olga (som ni säkert sett i tidigare inlägg) på Gotland och laddar inför helgen då två utställnngar går av stapeln. Jag åker ner på fredag och hoppas på lite goa placeringar i ringen. Håll tummarna!

Jag har precis varit sjuk oxå, givetivs en liten förkylning så här i sommar vädret med en släng feber vid sidan av. Intressant vart jag hittar alla förkylningar? Eller ja i detta fallet så var det björn som så snällt kom hem med den.
Men nu börjar det ordna upp sig även om det är en envis bacill tycker jag.

Nästa stopp på semestern blir landet i smålandskogar. Tillsammans med Caroo och hennes Rottweiler Boris. Hundarna ska på grönbete tänkte vi och vi behöver lapa sol och vila upp oss inför varje kväll då vinet kommer fram!
Åh det ska bli så mysigt och jag tror Carro pallar av den lite bohemiska stil som vi kör med på vårt landställe =)
Är det bara fint väder så är det kalas!

En utlandsresa planeras också, kanske turkiet, tunisien i år igen eller bulgarien? Vi får se, bara där är sol och bad blandat med mat och shoppping så e jag nöjd. Vet inte hur det blir med blogginläggen men ni får ge er till tåls, tids nog kommer här florera av bilder på nöjda hundar och bruna ägare.

I morse hux flux slog min första pion ut och den vill jag dela med mig av så vacker var den. Fler knoppar är på väg.

                                    

                             Hittade sedan ett kul program på internet där jag ordnade till den här bilden:

                                    

 Hoppas ni får en underbar semester, jag ska göra mitt bästa för att göra min minnesvärd!

Sorg

Wow vad ledsen jag blev när jag såg att Michael Jacksson har dött. Vilken legend, vilken fantastiskt musikskapare, vilken underlig människa.
Undrar hur det var när Elvis dog? Ja jag jämställer dom iaf som ikoner, musikskapare och trendsättare.
Vilket underligt liv dessa människor lever. Att avgudas av så många men ändå alltid känna sig ensam trots miljader av fans. Vi ser deras minsta rörelse och ändå känner vi dom inte.
Som att leva utanför fast ändå mitt i.
Vilka låtar de har gjort som kommer att leva vidare år efter år decennier efter decennier, som en extra livstid.
Undrar om de förstår hur de påverkat oss som folk? Deras danssteg som kommer att göras i generationer framöver som små livsglimtar av ett försvunnet liv. 
Deras sätt att omskaka musikvärlden med låtar och personligheter som når över landsgränser och klasskillnader, att vara en front för något som vida överstiger ens förnuft, hur lever man ett sånt liv utan att bli knäpp? 
Jag kommer för alltid att minnas dessa ikoner och musiken ska leva vidare i mitt hem för att höras till nästa generation, jag låter er inte dö.

Michael Jackson 1958 - 2009                                      Elvis Presley 1935 - 1977

                      
                                                                                                                            
                              

Midsommarfirande!!

Detta års midsommarfirande firades med fest i två dagar på en väns landställe. Vi fick ha med oss båda våra hundar och det uppskattades ofantligt av både två- och fyrbenta. Lillesyrran och hennes kille föjde oxå med sedan var det inte så många fler som vi kände.
Allt som allt var där 35 pers som festade som aldrig förr. I rum-phan bar  serverades det sprit för en billig penning och grillen gick het över helgen. Vill inte veta hur mycket mina hundar har tiggt till sig =)
Fredriks föräldrars landställe var enormt med vanliga mått mätt, en "trädgård" på 74 hektar där hundarna röjde fram som de behagade.
Villan var ett mindre slott och stockholmsskärgård låg vid våra fötter. Vädret däremot spelade oss ständiga spratt. Whiplash misstanken blev stor då det skiftade ca var 20 minut. Synd att det inte var strålande sol då man hade kunnat sola och bada lite, något som inte blivt av ännu denna "fagra" sommar.
Kameran fick givetvis följa med!

Det vankades lekar när spriten börjat ta ut sin rätt.Partytälten blev ett måste denna helg!Hundarna ställde upp i volleyboll-turneringenDet klagades lite på viss lathetDyrka som HATAR bryggor syntes träna lite på egen hand kanske lätt förfriskad?Helt plötsligt stod även lättare bad med på listan??? (Dyrka badar INTE)Här är festens mittpunkt mannen som bjöd in alla galna människor, Tack Fredrik!Zitra raggarJa vart annars än under grillen letar man mat?Hoppas ni hade lika kul som vi!!


Onsdagsträning

Onsdagsträning på brukshundsklubben med goa vänner är ett kärt inslag i våran vecka. Förra onsdagen hade vi lite utav en sommaravslutning, hoppas dock att vi plockar upp där vi slutade i höst igen!
Vi brukar hålla till på Väsby brukshundsklubb, de har en bra promenad stig och en fin agility bana samt flera apellplaner. Närheten till Donken under kvällens senare timmar spelar nog oxå in, hi hi hi.
Det här var andra gången som Zitra fick följa med och hon upphör aldrig att förvåna, vad duktig hon var!
Vi har lekt lite agility och övar linförighet, inkallning och kontakt.
Dyrka tränas i agility, lydnad och dragweight. Den här gången hade vi för första gången då jag varit med lite lite värme och en gnutta sol på oss, det är ju trevligt som omväxling. Har hört någonstans att det är sommar men, det kan inte ha nått fram till solen.
 
Vi värmde upp med lätt agility och en promenad med väskan på


Här ser vi Linn med Penny i slalombacken.Läggande under gång utförs av Diana med Tyra.Det är skittråkigt att vänta!!!Det fikades och fikades och fikades jue!
vänster till höger Linn/Sandra/Diana med alla fyrbenta.Efter ös i agilitybanan var det ett muskelpass med vikter som gällde.Avslut med lek med stOOr favoriten boomerbollen.Zitra på banan i lina sökandes godis efter hårt kontaktträningspass!                                                  Kram Kram


RSS 2.0